lørdag, juli 29, 2006

Liftport Group - en elevator helt ud i rummet

En elevator der kører helt ud i rummet ? Ja hvorfor ikke ?

Liftport Group er et firma der har tænkt sig at gøre noget ved det. Læg specielt mærke til nedtællingsuret øverst på siden - det forpligter !

Om Liftport er et reelt firma eller blot en smart måde at lokke investorer til vil tiden vise. De har dog formået at blive nævnt i en notits på Jay Leno - hvad det så end beviser ;)

En ting er dog sikkert, hvis det lykkes vil det give et enormt evolutionært spring for hele kloden.
Husk på at det koster vel et par millioner at sende blot et kilo nyttelast op i kredsløb omkring Jorden med den teknologi der er tilrådighed i dag mens det vil kunne lade sig gøre for et langt mindre beløb måske ned til et par tusinde med en rumelevator. Dette vil selvfølgelig åbne op for forskning i langt større stil end hidtil og for også mindre/mellemstore firmaer at starte fabrikation i vægttomt rum. Det vil nok først og fremmest være områder som fremstilling af materialer med specielle egenskaber og fremstilling af ny medicin der vil kunne drage nytte af at blive fremstillet i vægtløs tilstand men andre og hidtil ukendte områder vil helt sikkert dukke op!

Touristbranchen vil selvfølgelig også lægge billet ind! Hvorfor skulle et par rige amerikanere "nøjes" med at tage et cruise til Europa og op langs Norges kystlinie hvis det var muligt at komme ud i rummet på et 2 månederscruise ?!

Er der først etableret een rumelevator vil den næste kunne bygges og installeres for en brøkdel af hvad den første kostede i samlede udgifter til forskning og fremstilling. Der ville findes mange rumelevatorer rundt omkring Jorden og hvorfor så ikke forbinde dem med en rumstation - en kæmpe ring ? Sci-fi forfatteren Larry Niven har jo luftet ideen i "Ringworld" og fordelene er jo mange. Ublokeret solenergi på halvdelen af ringen til alle tider giver billig energi. Læg dertil mulighederne for rekreative udfoldelser i vægtløs stilstand, dyrkning af afgrøder i evigt solskin, lukrative beboelses arealer. En helt ny verden !

Jeg venter spændt til d. 12. April 2018 om det så bliver til noget eller ej ;)

6 kommentarer:

Brian Dunbar sagde ...

Hi.

I have to apologize - usually BabelFish will do an okay job on this but when I told it to translate Dutch - English it did a horrible job.

I certainly appreciate the post and the mention of Liftport in your blog post - we take international particiation seriously.

B. Dunbar
Liftport

Brianmanden sagde ...

Hi ;)

Thank you for showing interest in my newly started blog!

The language is danish - so it´s no wonder why Babelfish had to give up ;)

Maybe I should translate or rewrite the post in english so more people can read it?
Quite frankly I didn´t expect to get any comments on my posts - but keep´em coming ;)
I only had a little hope that a few would read it.

Brian Dunbar sagde ...

The language is danish - so it´s no wonder why Babelfish had to give up ;)

Oh it didn't give up. Machines are good that way - even given total rot it did it's manful best to translate. The results looked a little like stuffing coliqual street Spanish throught the Babel .. some words come through but not many.

Maybe I should translate or rewrite the post in english so more people can read it?

Please? The lingua franca of the internet is english. That may or may not be fair but it is what it is.

I only had a little hope that a few would read it.

I have an RSS feed from icerocket.com that scans the blog-verse for posts mentioning 'liftport' and 'space elevator' - just keeping tabs on public opinion.

Frair Marignolli sagde ...

Så synes det jo lige at være på sin plads at nævne, at det var Arthur C. Clarke der først kom på ideen for en hulens masse år siden :)

Desuden skrev han senere (1979) den fremragende skønlitterære bog "The Fountains of Paradise", som netop viderebyggede hans ideer og teorier omkring rum-elevatorer.

- D3

Brianmanden sagde ...

I stand corrected ! ;)

Takker D3 ;)

Brianmanden sagde ...

Now this post can be found in English too !